Individuele zangsessies

Samen zingen is waardevol voor  mensen met geheugenproblemen of dementie. Het geeft hen ontspanning in een lange dag en helpt om  contact met elkaar te maken als praten niet meer verbindend is.

In situaties waarin je elkaar niet meer begrijpt, kun je door samen te zingen weer contact met iemand maken.  Als vanzelf komen liedteksten terug in het geheugen en zingt iemand volop mee. Vaak is daarna weer een gesprek mogelijk of spreekt men plotseling hele zinnen uit. Hersengebieden worden geactiveerd door het zingen, ook in het lichaam kan hierdoor een zichtbare ontspanning optreden waardoor verkramping afneemt.

Zing-Kring

Naast individueel is het ook mogelijk om met een vaste groep deelnemers een Zing-Kring te starten. Speciaal voor zorginstellingen kan dit een aantrekkelijke manier zijn om cliënten met hun mantelzorgers en medewerkers een moment van verbinding te bieden. We zingen samen en delen verhalen en herinneringen die loskomen door het zingen.

Cora als Zorg-Zangeres

Zingen is ontspannend, verbindend en brengt herinneringen terug, daarom ben ik enthousiast om samen met u te zingen.
Als we samen zingen vind ik het belangrijk dat u zich veilig voelt en plezier kunt beleven aan het zingen. We gaan daarom samen op zoek naar liederen waar u van kunt genieten en die u graag zingt of hoort. Natuurlijk nemen we ook de tijd om te delen welke herinneringen en emoties erbij u boven komen door het zingen. Zo geven we een nog diepere waarde aan het samen zingen.

Ik heb ruime ervaring in het zingen met kwetsbare ouderen. Naast mijn werk als zangeres en zangdocente ben ik een aantal jaren werkzaam geweest als welzijnswerker bij senioren. Daarbij heb ik mij verdiept in het onderwerp muziek en dementie. Ook heb ik de opleiding tot Zorg-Zangeres gevolgd bij Maartje de Lint meer informatie daarover kunt u vinden op www.zingenindezorg.nl.

Voor meer informatie over mij als Zorg-Zangeres voor uzelf of iemand uit uw omgeving kunt u contact met mij opnemen  via het contactformulier op deze website maar ook via email: info@zingenmetcora.nl of telefoon: 06 424 300 70